2013-10-30 Žurnalo MIESTE nuotr.

"MangoMajo" iššūkį priėmė geriausia šalies virtuvės šefė

Virtuvės eksperimentų mėgėjams „Daumantų“ skonio meistrai pristato naują majonezą - „MangoMajo“, pagardintą mangais. Jame persipina įprastas ir egzotinis skoniai, o juo pagardintas net paprastas maistas įgauna naujų spalvų.
O tam, kad virtuvėje netrūktų įkvėpimo, „Daumantų“ ir MIESTE komanda pakvietė keturių skirtingų restoranų šefus išmėginti naująjį produktą ir paruošti patiekalą su „MangoMajo“.

Pirmoji projekto dalyvė - restorano "White House" gamybos vadovė, viena geriausių Lietuvos virtuvės šefių, TV projekte Liną Samėną nugalėjusi Rasa Kibildytė.

"Paragavusi šio majonezo akimirksniu sugalvojau gaminti šį patiekalą. Juk geriausi receptai taip  greitai ir gimsta", - sako gamybos vadovė ir pradeda gaminti savo išskirtinį patiekalą.

Gurmaniški vištienos suktinukai su mango skonio piurė

Vištienos suktinukams reikės:

• 100 gramų vištienos filė;

• 10 gramų žalių špinatų;

• Karališkojo „Daumantų“ čiobrelių majonezo.

Piurė reikės:

• 50 gramų saliero šaknies;

• Druskos (pagal skonį);

• Cukraus (pagal skonį);

• 30 gramų „MangoMajo“ majonezo;

• Kelių griežinėlių agurkų ir paprikos;

• Šlakelio citrinos sulčių.

Garnyrui reikės:

• 80 gramų raudonųjų ryžių;

• Druskos (pagal skonį);

• Šaukšto sviesto.

Vištienos krūtinėlę išmuškite, pamarinuokite su majonezu. Ilgai laukti nereikia, galite gaminti patiekalą toliau. Patieskite mėsytę ant lygaus paviršiaus, uždėkite šviežių špinatų lapus, susukite viską ir kepkite 160-165 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 10-15 minučių.

Tuo pačiu metu ruoškite piurė ir ryžių garnyrą.

Raudonuosius ryžius virkite pasūdytame vandenyje maždaug 10-15 minučių. Išvirusius nukoškite ir pakepinkite su šaukštu sviesto ir druska.

Piurė paruošite taip pat greitai: nulupkite ir išvirkite saliero šaknį, ją sutrinkite iki vientisos masės, sumaišykite su majonezu „MangoMajo“ ir šiek tiek pakaitinkite.

Piurė patiekite didelėje lėkštėje, ant jos dar uždėkite smulkiai pjaustytus, citrina, druska ir cukrumi pagardintus agurkus bei paprikas. Šalia dėkite griežinėliais pjaustytą mėsytę ir suformuotus ryžius.